Anniversary dinner at Trinity restaurant

Artėjant vienų metų draugystės sukaktuvėms, galvoje ėmė suktis mintys apie tai kur jas paminėti. Taip norėjosi ištrūkti iš kasdienės aplinkos, todėl kartu su draugu nusprendėme savaitgalį praleisti sostinėje.  Įsikūrę pačiame Vilniaus centre turėjome galimybę už lango girdėti bei stebėti šurmuliuojantį didmiesčio gyvenimą. Rodos, Vilnius nėra toli nuo mano gimtojo miesto Kauno, tačiau pabuvus sostinėje ir pasivaikščiojus jos gatvėmis, iškart pajunti kitokią miesto kuriamą emociją. Kitoniški ir saviti žmonės, įvairiapusiškas senamiestis persipynęs su renesasnso, gotikos, baroko, klasicizmo stiliaus pastatais bei europietiška miesto kultūra užburia ir verčia žavėtis šiuo miestu. 

Miestą apgaubus prieblandai, o gatvių žibintams įsižiebus nusprendėme išeiti į miestą pavakarieniauti. Vaikščiodami vakarėjančiomis Vilniaus gatvėmis priėjome “Trinity” restoraną. Buvau girdėjusi, jog šis restoranas yra įsikūręs buvusio XVIII amžiaus moterų vienuolyno patalpose, todėl vedami smalsumo nusprendėme pavakarieniauti būtent čia. Įėjus į restoraną iškart pastebėjau dideles arkas ir polinezietišką stilių primenančias dizaino detales. Restoranas skendėjo jaukioje žvakių šviesoje, o langai kvietė pažvelgti į Vilniaus senamiesčio idilę.

2017-07-25 04.04.38 2.jpg

Blogas Trinity restorane5.jpg

2017-07-24 05.26.03 1.jpg

Maistas “Trinity” restorane nepaliks abejingų tų, kurie mėgsta egzotiškos virtuvės meniu. Čia  išskirtinis dėmesys skiriamas  ryškiam viduržemio virtuvės patiekalų skoniui ir, žinoma, maisto estetikai. Prisipažinsiu, niekad nebuvau jūros gėrybių mėgėja, tačiau pirmą kartą išdrįsau paragauti neįprasto patiekalo – aštunkojo. Tikriausiai po šio bandymo įstosiu į jūros gėrybių mėgėjų klubą, hahah! Patiekalas ne tik atrodė estetiškai išbaigtas, bet ir skonis buvo nuostabus.

Blogas Trinity restorane1.jpg

2017-07-25 04.08.16 1.jpg

Atėjus deserto metui, restorano padavėjas pasiūlė paragauti labiausiai giriamų “Trinity” restorano desertų. Vienas jų –  burokėlių sūrio pyragas. Burokėlių želė buvo susukta tarsi „cannelloni“ makaronas, įdaryta „Filadelfijos“ sūreliu. Užsiskaninimui šalia buvo juodųjų serbentų šerbetas su karamelizuotais kukurūzo spragėsiais. Desertas patiektas ant sausainio trupinių ir papuoštas rūgštynės lapeliu. 

2017-07-25 08.02.18 1.jpg

Blogas Trinity restorane6.jpg

Na, ir kaip gi vakaras be balto vyno. Į sveikatą!

2017-07-25 04.06.34 1.jpg

2017-07-24 06.50.22 1.jpg

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s